- Головна
- КАТАЛОГ
- Алергодіагностика
- ХАРЧОВА АЛЕРГІЯ / МОНОАЛЕРГЕНИ
- АЛЕРГОКОМПОНЕНТИ / Діагностика харчової алергії
- f76 Альфа-лактальбумін молока, nBos d4 (0168)
Код: 0168
f76 Альфа-лактальбумін молока, nBos d4 (0168)
1 013 ₴
Термін виконання: 5-14 робочих днів
Матеріал: 1 мл сироватки. Окрема пробірка.
Метод:
FEIA (Fluoreszenz Enzym Immunoassay/Флуоресцентний імуноферментний аналіз – кількісне визначення.
Загальна характеристика:
Альфа-лактальбумін – одномірний глобулярний кальцій-зв’язуючий білок, який становить 25% сироваткових протеїнів та близько 5% всіх білків молока. У секреторних клітинах молочної залози він виступає регулятором синтезу лактози. Структура коров’ячого альфа-лактальбуміну на 72% відповідає людському, має антибактеріальні та імуностимулюючі властивості.
Показання для призначення:
- для діагностики алергічних реакцій;
- для оцінки рівня сенсибілізації та ризику розвитку алергічних реакцій;
- контролю ефективності проведеної терапії;
- для оцінки зниження рівня сенсибілізації після виключення контакту з алергеном та проведення терапії;
- з метою оцінки напруженості імунної системи.
Маркер:
Маркер сенсибілізації до алергенів основних груп
Клінічна значимість:
Основні алергени молока практично не втрачають своєї біологічної активності після кип’ятіння, пастеризації, ультрависокої температурної обробки або сушіння.
Велике значення у патогенезі алергії до білків коров’ячого молока у дітей раннього віку має вигодовування молочними сумішами, що призводить до надмірного надходження чужорідного білка, що на тлі незрілості кишкового бар’єру та імунної відповіді призводить до ранньої сенсибілізації до білка коров’ячого молока.
Алергенними властивостями володіє і молоко інших ссавців, у тому числі козяче. При цьому козяче молоко може виступати як перехресний алерген, викликаючи перехресно-алергічні реакції у людей з алергією до білка коров’ячого молока, так і бути самостійним алергеном, викликаючи серйозні реакції у пацієнтів, які толерантні до коров’ячого молока.
У людей, сенсибілізованих до коров’ячого молока, алергія може виявлятися шкірними симптомами у вигляді кропив’янки, загострень атопічного дерматиту, порушенням роботи шлунково-кишкового тракту (біль у животі, нудота, блювання, діарея), ринітом, загостренням бронхіальної астми, ананіями.
Правила підготовки пацієнта:
Вранці, натщесерце (можна пити чисту негазовану воду) або через 4 години після останнього прийому їжі, не курити протягом 30 хвилин до аналізу. Дітям до 1 року не приймати їжу протягом 30-40 хвилин до дослідження. Дітям віком від 1 до 5 років не вживати їжі протягом 2-3 годин до дослідження.
Транспортування:
У замороженому вигляді (-20 ° С), не допускаючи розморожування