- Головна
- КАТАЛОГ
- Алергодіагностика
- ПАКЕТНІ ПРОПОЗИЦІЇ В АЛЕРГОДІАГНОСТИЦІ
- Харчові
- Молекулярний пакет «Риба та морепродукти» (2510)
Код: 2510
Молекулярний пакет «Риба та морепродукти» (2510)
1 987 ₴
Термін виконання: 5-14 робочих днів
Матеріал: 1 мл сироватки. Окрема пробірка.
Молекулярний пакет «Риба та морепродукти», специфічні IgE:
- f351 – rPen a1, тропоміозин, креветка;
- f355 – rCyp c1, парвальбумін, короп;
- f426 – rGad c1, парвальбумін, тріска.
Метод:
FEIA (Флуоресцентний імуноферментний, ImmunoCAP (Імунофлуоресценція на твердій фазі)) – кількісне визначення.
Показання для призначення:
- Повторні епізоди нудоти, блювання та біль у животі після вживання риби та /або морепродуктів.
- Пацієнти із хронічною спонтанною кропив’янкою незрозумілою етіології.
- Гостра кропив’янка, розвиток якої може бути пов’язаний із вживанням риби та морепродуктів.
- Пацієнти, які постійно контактують з рибою та /або морепродуктами за професійними вимогами.
- Пацієнти з атопічним дерматитом для визначення можливих провокуючих факторів.
Маркер:
Маркер справжньої алергії на рибу та морепродукти.
Клінічна значимість:
rPen a 1 від бурих креветок ( P. aztecus ), є представником тропоміозину інших креветок.
Рекомбінантні алергени, які є генетично сконструйованими ізоформами, що нагадують молекули алергену з відомих екстрактів алергенів, мають зв’язування антитіл до імуноглобуліну Е (IgE), яке можна порівняти зі зв’язуванням природних алергенів, і, як правило, демонструють чудову реактивність у діагностичних тестах in vitro та in vivo. На сьогоднішній день багато різних рекомбінантних алергенів пилку, цвілі, кліщів, бджолиної отрути, харчових продуктів і латексу були клоновані, секвеновані та експресовані. Рекомбінантні алергени мають широкий спектр застосувань, від діагностики та лікування пацієнтів з алергією до розробки імунотерапії до стандартизації алергенних тест-продуктів як інструментів у молекулярній алергології.
Рекомбінантний Pen a 1 і природний Pen a 1 структурно та імунологічно ідентичні.
Принаймні 13 алергенів знайдено в екстрактах варених бурих креветок, а м’язовий білок 36 кДа тропоміозин (Pen a 1) був ідентифікований як основний алерген для креветок. Його виявляють у сироватці понад 80% усіх суб’єктів з алергією на креветок і зв’язують до 75% усіх IgE-антитіл, специфічних для креветок. Ідентичність амінокислотної послідовності з природними алергенними та неалергенними тропоміозинами коливалася від 80% до 99% та 51% до 58% відповідно. Оскільки яловичина, свинина та курка є іншими продуктами харчування, що містять тропоміозин, але не є дуже алергенними, тропоміозини можуть служити для дослідження впливу різноманітних структурних властивостей білка на його алергенність.
Рекомбінантні алергени особливо корисні для лікування алергій, які виявляють широку перехресну реактивність, таких як алергія на ракоподібних, тарганів і кліщів домашнього пилу.
rCyp c 1
- Між рибами існує сильна перехресна реактивність, тобто симптоми можуть з’явитися після вживання різних видів риб.
- Висока термостійкість, тобто як сира, так і термічно оброблена їжа може викликати симптоми.
rGad c 1
- Між рибами існує сильна перехресна реактивність, тобто симптоми можуть з’явитися після вживання різних видів риб.
- Термостабільна, тобто як сира, так і сильно термічно оброблена їжа може викликати симптоми.
Правила підготовки пацієнта:
Вранці, натщесерце (можна пити чисту негазовану воду) або через 4 години після останнього прийому їжі, не курити протягом 30 хвилин до аналізу. Дітям до 1 року не приймати їжу протягом 30-40 хвилин до дослідження. Дітям віком від 1 до 5 років не вживати їжі протягом 2-3 годин до дослідження.
Транспортування:
У замороженому вигляді (-20 ° С), не допускаючи розморожування