- Головна
 - КАТАЛОГ
 - Алергодіагностика
 - ПАКЕТНІ ПРОПОЗИЦІЇ В АЛЕРГОДІАГНОСТИЦІ
 - Інгаляційні
 - Молекулярний пакет «Бур’яни 2» (2489)
 
Код: 2489
Молекулярний пакет «Бур’яни 2» (2489)
2 186 ₴
Термін виконання: 5-14 робочих днів
Матеріал: 1 мл сироватки. Окрема пробірка.
Молекулярний пакет «Бур’яни 2», специфічні IgE:
- w211 – rPar j2, Parietaria judaica (постениця);
 - w232 – nSal k1, Salsola kali (курай поташевий/солянка);
 - w234 – rPla l1, Plantago lanceolata (подорожник ланцетолистий).
 
Метод:
FEIA (Флуоресцентний імуноферментний, ImmunoCAP (Імунофлуоресценція на твердій фазі)) – кількісне визначення.
Показання для призначення:
- Діагностика алергічних захворювань (бронхіальна астма, полінози, атопічний дерматит, харчова алергія)
 - Диференціальна діагностика істинної алергії до пилку бур’янів алергічних реакцій, обумовлених перехресною реактивністю з іншими алергенами
 - Відбір пацієнтів для АСІТ терапії
 
- Моніторинг ефективності АСІТ (алерген-специфічної імунотерапії).
 
Маркер: 
Маркер істинної сенсибілізації до бур’янів
Клінічна значимість:
Par j 2 є основним алергеном пилку бур’янів щитівки ( Parietaria judaica ). Par j 2 належить до сімейства неспецифічних білків переносу ліпідів (nsLTP). Відповідна перехресна реактивність з Par j 2 обмежена Par j 1 і гомологами пилку інших видів Parietaria . Слід зазначити, що Par j 2 не реагує перехресно з nsLTP з інших алергенних джерел, включаючи Pru p 3 з персика та Art v 3 з пилку полину. Таким чином, сенсибілізація за Par j 2 є маркером справжньої сенсибілізації до пилку Parietaria .
Sal k 1 – головний алергокомпонент кураюча, молекулярна маса 43 кДа, пектин метилестераза, з рівнем сенсибілізації 66,6% у пацієнтів з алергією на курячий пилок. Перехресна реактивність серед рослин сімейства Амарантові та Ole e 1-подібного сімейства.
Pla I 1 – главный аллергокомпонент подорожника, молекулярная масса 16-20 кДа, уровень сенсибилизации к данному аллергокомпоненту 86%. Отмечается перекрестная реактивность среди членов семейства Plantaginaceae, с пыльцой трав группы 5, с Ole e 1- подобным семейством белков: Fra e 1 ясень, Lig v 1 бирючина, Syr v 1 сирень, Che a 1 марь белая; Lol p 11 плевел, Phl p 11 тимофеевка.
Правила підготовки пацієнта: 
Вранці, натщесерце (можна пити чисту негазовану воду) або через 4 години після останнього прийому їжі, не курити протягом 30 хвилин до аналізу. Дітям до 1 року не приймати їжу протягом 30-40 хвилин до дослідження. Дітям віком від 1 до 5 років не вживати їжі протягом 2-3 годин до дослідження.
Транспортування:
У замороженому вигляді (-20 ° С), не допускаючи розморожування

