Код: 0233
f269 Базилік (0233)
948 ₴
Термін виконання: 5-14 робочих днів
Матеріал: 1 мл сироватки. Окрема пробірка.
Метод:
FEIA (Fluoreszenz Enzym Immunoassay/Флуоресцентний імуноферментний аналіз, ImmunoCAP (Імунофлуоресценція на твердій фазі)) – кількісне визначення.
Загальна характеристика:
Базилік, представник сімейства м’ятних, є однією з найдавніших трав Сходу. Він походить з Індії, зараз його можна знайти в більш ніж 100 сортах і вирощують майже по всьому світу. Його використовують у свіжому чи сушеному вигляді або як екстракт для додання виразного аромату та смаку їжі.
Базилік вирощують майже біля всіх індійських храмів і осель через його духовний символізм. В Італії горщик з базиліком у вікні жінки вважається запрошенням її коханого відвідати її.
Базилік використовується в томатних пастах, супах, рагу та овочевих стравах, особливо в італійській та індійській кухнях. Базилік присутній в шартрезах та інших лікерах. Його використовували як засіб для травлення та як легкий заспокійливий засіб.
Показання для призначення:
- для діагностики алергічних реакцій;
- для оцінки рівня сенсибілізації та ризику розвитку алергічних реакцій;
- контролю ефективності проведеної терапії;
- для оцінки зниження рівня сенсибілізації після виключення контакту з алергеном та проведення терапії;
- з метою оцінки напруженості імунної системи.
Маркер:
Маркер сенсибілізації до алергенів основних груп
Клінічна значимість:
Екстракт базиліка може викликати подразнення шкіри та помірно токсичний при прийомі всередину.
Можна очікувати значної перехресної реактивності між різними окремими видами роду, але насправді перехресна реактивність виникає нечасто.
Рослини, що належать до сімейства Lamiaceae (ісоп, базилік, майоран, м’ята, шавлія, лаванда тощо), здається, виявляють перехресну реактивність на основі клінічної історії та результатів тестів in vitro та in vivo.
Правила підготовки пацієнта:
Вранці, натщесерце (можна пити чисту негазовану воду) або через 4 години після останнього прийому їжі, не курити протягом 30 хвилин до аналізу. Дітям до 1 року не приймати їжу протягом 30-40 хвилин до дослідження. Дітям віком від 1 до 5 років не вживати їжі протягом 2-3 годин до дослідження.
Транспортування:
У замороженому вигляді (-20 ° С), не допускаючи розморожування