Код: 0525
f287 Червона квасоля (0525)
948 ₴
Термін виконання: 5-14 робочих днів
Матеріал: 1 мл сироватки. Окрема пробірка.
Метод:
FEIA (Fluoreszenz Enzym Immunoassay/Флуоресцентний імуноферментний аналіз, ImmunoCAP (Імунофлуоресценція на твердій фазі)) – кількісне визначення
Загальна характеристика:
Племена індіанців вважали червону квасолю основою свого раціону поряд з маїсом і гарбузом, практично всі національні страви сучасної Мексики не обходяться без квасолі. Однорічна витка рослина з красивими квітами, довгими м’ясистими стручками і яскраво-червоними великими плодами, квасоля червона є невибагливою городньою рослиною, яку легко можна виростити на будь-якій дачній ділянці і навіть на балконі (calorizator). Боби червоної квасолі мають форму півмісяця, глянсову поверхню, забарвлення, в залежності від сорту, варіюється від насичено бордового до строкато-рожевого. У червоної квасолі найщільніша оболонка, ніжна, трохи масляниста м’якоть з приємним горіховим смаком.
Показання для призначення:
- для діагностики алергічних реакцій;
- для оцінки рівня сенсибілізації та ризику розвитку алергічних реакцій;
- контролю ефективності проведеної терапії;
- для оцінки зниження рівня сенсибілізації після виключення контакту з алергеном та проведення терапії;
- з метою оцінки напруженості імунної системи.
Маркер:
Маркер сенсибілізації до алергенів основних груп
Клінічна значимість:
Квасоля може нечасто викликати симптоми харчової алергії у чутливих осіб. Можна очікувати широку перехресну реактивність між різними окремими видами роду, але насправді це спостерігається нечасто . Бобові мають структурно гомологічні білки, але не всі вони є однаково алергенними. Було продемонстровано, що перехресна алергенність найбільш виражена між екстрактами арахісу, садового гороху, нуту та сої, а також між горохом і соєю.
Правила підготовки пацієнта:
Вранці, натщесерце (можна пити чисту негазовану воду) або через 4 години після останнього прийому їжі, не курити протягом 30 хвилин до аналізу. Дітям до 1 року не приймати їжу протягом 30-40 хвилин до дослідження. Дітям віком від 1 до 5 років не вживати їжі протягом 2-3 годин до дослідження.
Транспортування:
У замороженому вигляді (-20 ° С), не допускаючи розморожування