Код: 0709
f86 Петрушка (0709)
948 ₴
Термін виконання: 5-14 робочих днів
Матеріал: 1 мл сироватки. Окрема пробірка.
Метод:
FEIA (Fluoreszenz Enzym Immunoassay/Флуоресцентний імуноферментний аналіз, ImmunoCAP (Імунофлуоресценція на твердій фазі)) – кількісне визначення.
Загальна характеристика:
Петрушка, член сімейства Apiaceae, є травою, яку часто використовують у салатах, бутербродах і приготованих стравах. Незважаючи на її часте споживання, алергічні реакції на петрушку зустрічаються рідко і обмежуються окремими випадками. Тим не менш, симптоми кропив’янки-ангіоневротичного набряку, контактного дерматиту та анафілаксії були описані після вживання петрушки або контакту зі шкірою.
Показання для призначення:
- для діагностики алергічних реакцій;
- для оцінки рівня сенсибілізації та ризику розвитку алергічних реакцій;
- контролю ефективності проведеної терапії;
- для оцінки зниження рівня сенсибілізації після виключення контакту з алергеном та проведення терапії;
- з метою оцінки напруженості імунної системи.
Маркер:
Маркер сенсибілізації до алергенів основних груп
Клінічна значимість:
Петрушка – це трав’яниста рослина, яка культивується в багатьох європейських країнах, включаючи Німеччину, Францію, Голландію та Великобританію, і може рости як у тропічних, так і в холодних кліматичних умовах. Незважаючи на її часте споживання, алергічні реакції на петрушку зустрічаються рідко. Були описані випадки кропив’янки-ангіоневротичного набряку, контактного дерматиту та анафілаксії після вживання петрушки або контакту зі шкірою.
Низькомолекулярний алерген білка перенесення ліпідів 12 кд (Pet c 3) був визначений як можлива причина алергії на петрушку.
В одного пацієнта з алергією на петрушку також було виявлено специфічний IgE до основного алергену персика, Pru p 3. Таким чином, можлива перехресна реактивність з персиком. Основний алерген пилку берези Bet v 1 має багато гомологів, що викликають перехресні реактивність, включаючи Pet c 1.
Правила підготовки пацієнта:
Вранці, натщесерце (можна пити чисту негазовану воду) або через 4 години після останнього прийому їжі, не курити протягом 30 хвилин до аналізу. Дітям до 1 року не приймати їжу протягом 30-40 хвилин до дослідження. Дітям віком від 1 до 5 років не вживати їжі протягом 2-3 годин до дослідження.
Транспортування:
У замороженому вигляді (-20 ° С), не допускаючи розморожування