- Головна
- КАТАЛОГ
- Алергодіагностика
- ХАРЧОВА АЛЕРГІЯ / МОНОАЛЕРГЕНИ
- Визначення специфічних імуноглобулінів Е / Харчові алергени
- f216 Капуста білокачанна (0468)
Код: 0468
f216 Капуста білокачанна (0468)
948 ₴
Термін виконання: 5-14 робочих днів
Матеріал: 1 мл сироватки. Окрема пробірка.
Метод:
FEIA (Fluoreszenz Enzym Immunoassay/Флуоресцентний імуноферментний аналіз, ImmunoCAP (Імунофлуоресценція на твердій фазі)) – кількісне визначення.
Загальна характеристика:
Капуста, культивар дикої капусти, є рослиною родини Капустяні, Brassicaceae (раніше Cruciferae). Капуста виникла в Середземноморському та Адріатичному регіонах як дика рослина з пухким листям, з листяної дикої капусти/дикої гірчиці. Вона була одомашнена і згодом виведена в дуже різноманітні форми, включаючи капусту, брокколі, цвітну капусту, капусту кольрабі та брюссельську капусту, усі з яких залишаються тими самими видами.
«Капуста» — загальний термін для тих представників сімейства капустяних, у яких зазвичай їдять листя, а не головки квітів.
Показання для призначення:
- для діагностики алергічних реакцій;
- для оцінки рівня сенсибілізації та ризику розвитку алергічних реакцій;
- контролю ефективності проведеної терапії;
- для оцінки зниження рівня сенсибілізації після виключення контакту з алергеном та проведення терапії;
- з метою оцінки напруженості імунної системи.
Маркер:
Маркер сенсибілізації до алергенів основних груп
Клінічна значимість:
Можна очікувати широку перехресну реактивність між різними окремими видами роду, а також певною мірою серед членів родини Brassicaceae, таких як брокколі, цвітна капуста, брюссельська капуста та капуста. Це було підтверджено дослідженням, яке повідомило про перехресну реакцію між капустою, брокколі, цвітною капустою, гірчицею, ріпаком і ріпою.
Капуста іноді може викликати симптоми харчової алергії у сенсибілізованих осіб. Білки цих овочів можуть викликати алергію негайного типу, пилок може спричинити сінну лихоманку, а контакт зі шкірою із вивільненими ізотіоціанатами може викликати контактний дерматит.
Правила підготовки пацієнта:
Вранці, натщесерце (можна пити чисту негазовану воду) або через 4 години після останнього прийому їжі, не курити протягом 30 хвилин до аналізу. Дітям до 1 року не приймати їжу протягом 30-40 хвилин до дослідження. Дітям віком від 1 до 5 років не вживати їжі протягом 2-3 годин до дослідження.
Транспортування:
У замороженому вигляді (-20 ° С), не допускаючи розморожування.