Код: 0674
f7 Борошно вівсяне (0674)
948 ₴
Термін виконання: 5-14 робочих днів
Матеріал: 1 мл сироватки. Окрема пробірка.
Метод:
FEIA (Fluoreszenz Enzym Immunoassay/Флуоресцентний імуноферментний аналіз, ImmunoCAP (Імунофлуоресценція на твердій фазі)) – кількісне визначення.
Загальна характеристика:
Овес — це дрібні зерна злаків, багаті клітковиною та антиоксидантами, які мають різноманітні переваги для здоров’я. Відноситься до роду Avena. Овес використовується як зерно, фураж, сіно, солом’яна підстилка, зерно тощо. Він більш популярний у Європі та є джерелом харчової алергії. Повідомлялося, що вживання вівсяних пластівців або вдихання вівсяного борошна може викликати алергічні реакції у чутливих людей.
Показання для призначення:
- для діагностики алергічних реакцій;
- для оцінки рівня сенсибілізації та ризику розвитку алергічних реакцій;
- контролю ефективності проведеної терапії;
- для оцінки зниження рівня сенсибілізації після виключення контакту з алергеном та проведення терапії;
- з метою оцінки напруженості імунної системи.
Маркер:
Маркер сенсибілізації до алергенів основних груп
Клінічна значимість:
Підкомітет номенклатури алергенів Всесвітньої організації охорони здоров’я/Міжнародного союзу імунологічних товариств (ВООЗ/IUIS) не характеризував алергени з вівса.
У нещодавньому дослідженні двох пацієнтів, які отримали анафілаксію після вживання вівса, було проаналізовано ідентичність білків, що зв’язують IgE, і виявлено:
- Смуга 34-35 кДа в білку вівса, гомологічному алергену пшениці Tri a 20.
- Смуга 22,5 кДа, яка вважалася глобуліном насіння вівса 12 S
- Смуга 50 кДа може відповідати серпіну вівса 48 кДа .
Спостерігається перехресна реактивність між гліадинами з пшениці, гордеїнами з ячменю, авенінами з вівса, коїксинами в сльозах Йова, секалінами з жита.
Інше дослідження продемонструвало перехресну реакцію між пшоном, рисом, кукурудзою та іншими злаками.
Правила підготовки пацієнта:
Вранці, натщесерце (можна пити чисту негазовану воду) або через 4 години після останнього прийому їжі, не курити протягом 30 хвилин до аналізу. Дітям до 1 року не приймати їжу протягом 30-40 хвилин до дослідження. Дітям віком від 1 до 5 років не вживати їжі протягом 2-3 годин до дослідження.
Транспортування:
У замороженому вигляді (-20 ° С), не допускаючи розморожування