Код: 1557

f338 Гребінець (1557)

948 

Термін виконання: 5-14 робочих днів

Матеріал: 1 мл сироватки. Окрема пробірка.

Метод:

   FEIA (Fluoreszenz Enzym Immunoassay/Флуоресцентний імуноферментний аналіз, ImmunoCAP (Імунофлуоресценція на твердій фазі)) – кількісне визначення.

 

Загальна характеристика:

   Морські гребінці – це двостулкові молюски (мають дві раковини), такі як мідії і устриці.Раковини утримуються разом привідним м’язом (частина морського гребінця, яку зазвичай використовують в їжу).


Показання для призначення:

  • для діагностики алергічних реакцій;
  • для оцінки рівня сенсибілізації та ризику розвитку алергічних реакцій;
  • контролю ефективності проведеної терапії;
  • для оцінки зниження рівня сенсибілізації після виключення контакту з алергеном та проведення терапії;
  • з метою оцінки напруженості імунної системи.


Маркер:

   Маркер сенсибілізації до алергенів основних груп


Клінічна значимість:

   Морські гребінці мають блюдцеобразную раковину з зубчастими або рифленими краями.

   Верхня оболонка зазвичай червонувато-рожевого або коричневого кольору. Нижня оболонка біла або кремова.

   Невеликий відсоток (5-10 відсотків) морських гребінців – це альбіноси з білими верхній і нижній панциром.

   Раковини морського гребінця гладкі і позбавлені помітних ребер, характерних для більшості інших раковин морського гребінця. Вважається, що гладка раковина морського гребінця – це пристосування, що дозволяє йому рухатися в морській безодні.

   М’ясо гребінця дуже ніжний, солодкуватий і, навіть, – ласкаве. В кулінарії, м’ясо гребінця має дуже широке застосування і входить до складу найбільш вишуканих і витончених страв високої кухні. Крім того, м’ясо гребінця можна вживати і без термообробки, тобто сирим.

   Молюски – поширена харчова алергія. Деякі люди з алергією на молюсків реагують на всі молюски, тоді як інші реагують лише на певні види. Реакції варіюються від легких симптомів, таких як кропив’янка або закладеність носа, до важких і навіть небезпечних для життя.

   Симптоми алергії на молюсків зазвичай починаються протягом декількох хвилин або години після їжі або контакту з молюсками. Вони можуть включати:

  • Кропив’янка
  • Свербіж, подразнення шкіри
  • Закладеність носа (закладеність)
  • Набряк губ, обличчя, язика та горла або інших частин тіла
  • Хрипи або проблеми з диханням
  • Кашель і задуха або відчуття стиснення в горлі
  • Біль у животі (черевній порожнині), діарея, нудота або блювота
  • Запаморочення, запаморочення або непритомність

   Алергія може викликати важку, потенційно небезпечну для життя алергічну реакцію, відому як анафілаксія. Це може виникнути протягом декількох секунд або хвилин після контакту з чимось, на що у вас алергія, і  стан швидко погіршується.

 

Правила підготовки пацієнта:

   Вранці, натщесерце (можна пити чисту негазовану воду)або через 4 години після останнього прийому їжі, не курити протягом 30 хвилин до аналізу. Дітям до 1 року не приймати їжу протягом 30-40 хвилин до дослідження. Дітям віком від 1 до 5 років не вживати їжі протягом 2-3 годин до дослідження.


Транспортування:

   У замороженому вигляді (-20 ° С), не допускаючи розморожування