Код: 1557
f338 Гребінець (1557)
948 ₴
Термін виконання: 5-14 робочих днів
Матеріал: 1 мл сироватки. Окрема пробірка.
Метод:
FEIA (Fluoreszenz Enzym Immunoassay/Флуоресцентний імуноферментний аналіз, ImmunoCAP (Імунофлуоресценція на твердій фазі)) – кількісне визначення.
Загальна характеристика:
Морські гребінці – це двостулкові молюски (мають дві раковини), такі як мідії і устриці.Раковини утримуються разом привідним м’язом (частина морського гребінця, яку зазвичай використовують в їжу).
Показання для призначення:
- для діагностики алергічних реакцій;
- для оцінки рівня сенсибілізації та ризику розвитку алергічних реакцій;
- контролю ефективності проведеної терапії;
- для оцінки зниження рівня сенсибілізації після виключення контакту з алергеном та проведення терапії;
- з метою оцінки напруженості імунної системи.
Маркер:
Маркер сенсибілізації до алергенів основних груп
Клінічна значимість:
Морські гребінці мають блюдцеобразную раковину з зубчастими або рифленими краями.
Верхня оболонка зазвичай червонувато-рожевого або коричневого кольору. Нижня оболонка біла або кремова.
Невеликий відсоток (5-10 відсотків) морських гребінців – це альбіноси з білими верхній і нижній панциром.
Раковини морського гребінця гладкі і позбавлені помітних ребер, характерних для більшості інших раковин морського гребінця. Вважається, що гладка раковина морського гребінця – це пристосування, що дозволяє йому рухатися в морській безодні.
М’ясо гребінця дуже ніжний, солодкуватий і, навіть, – ласкаве. В кулінарії, м’ясо гребінця має дуже широке застосування і входить до складу найбільш вишуканих і витончених страв високої кухні. Крім того, м’ясо гребінця можна вживати і без термообробки, тобто сирим.
Молюски – поширена харчова алергія. Деякі люди з алергією на молюсків реагують на всі молюски, тоді як інші реагують лише на певні види. Реакції варіюються від легких симптомів, таких як кропив’янка або закладеність носа, до важких і навіть небезпечних для життя.
Симптоми алергії на молюсків зазвичай починаються протягом декількох хвилин або години після їжі або контакту з молюсками. Вони можуть включати:
- Кропив’янка
- Свербіж, подразнення шкіри
- Закладеність носа (закладеність)
- Набряк губ, обличчя, язика та горла або інших частин тіла
- Хрипи або проблеми з диханням
- Кашель і задуха або відчуття стиснення в горлі
- Біль у животі (черевній порожнині), діарея, нудота або блювота
- Запаморочення, запаморочення або непритомність
Алергія може викликати важку, потенційно небезпечну для життя алергічну реакцію, відому як анафілаксія. Це може виникнути протягом декількох секунд або хвилин після контакту з чимось, на що у вас алергія, і стан швидко погіршується.
Правила підготовки пацієнта:
Вранці, натщесерце (можна пити чисту негазовану воду)або через 4 години після останнього прийому їжі, не курити протягом 30 хвилин до аналізу. Дітям до 1 року не приймати їжу протягом 30-40 хвилин до дослідження. Дітям віком від 1 до 5 років не вживати їжі протягом 2-3 годин до дослідження.
Транспортування:
У замороженому вигляді (-20 ° С), не допускаючи розморожування