Код: 1554

f313 Анчоуси (1554)

948 

Термін виконання: 5-14 робочих днів

Матеріал: 1 мл сироватки. Окрема пробірка.

Метод:

   FEIA (Fluoreszenz Enzym Immunoassay/Флуоресцентний імуноферментний аналіз, ImmunoCAP (Імунофлуоресценція на твердій фазі)) – кількісне визначення.

 

Загальна характеристика:

   Анчоус — це дрібна риба з родини анчоусових. Більшість промислових видів анчоусів живе у морській воді. Один з різновидів анчоусів — європейський анчоус, або хамса, — водиться у Чорному та Азовському морях.


Показання для призначення:

  • для діагностики алергічних реакцій;
  • для оцінки рівня сенсибілізації та ризику розвитку алергічних реакцій;
  • контролю ефективності проведеної терапії;
  • для оцінки зниження рівня сенсибілізації після виключення контакту з алергеном та проведення терапії;
  • з метою оцінки напруженості імунної системи.

 

Маркер:

   Маркер сенсибілізації до алергенів основних груп


Клінічна значимість:

   Алергія на анчоуси надзвичайно поширена, оскільки анчоуси містять білок, який імунна система людини часто приймає за шкідливу речовину.

   Якщо у вас алергія на молюсків, то дуже ймовірно, що у вас алергія і на анчоуси, оскільки вони містять той самий білок, який викликає тривогу в імунній системі.

   Алергія на анчоуси може бути особливо складною, оскільки вони зазвичай є несподіваним інгредієнтом у таких речах, як:

  • Коктейлі «Кривава Мері».
  • Заправка для салату Цезар
  • Вустерширський соус
  • Соус для барбекю, що містить вустершир
  • Деякі смаки

   Симптоми алергії на анчоус можуть сильно відрізнятися за ступенем тяжкості. Найчастіше алергічна реакція на анчоуси включає появу кропив’янки на шкірі, відчуття поколювання в роті, блювоту або діарею. Ще більш тривожні, але менш поширені симптоми включають проблеми з диханням і/або падіння артеріального тиску. Якщо у вас виникли будь-які із зазначених вище симптомів, ми рекомендуємо вам якнайшвидше звернутися за професійною медичною допомогою.

   Анчоуси можна зустріти в достатку в Тихому океані. Їх надзвичайно легко зловити оптом, що в кінцевому підсумку поставило під загрозу популяцію хамси. Були встановлені більш суворі правила вилову анчоусів, хоча вони все ще дуже помітні в сучасній кухні.


Правила підготовки пацієнта:

   Вранці, натщесерце (можна пити чисту негазовану воду) або через 4 години після останнього прийому їжі, не курити протягом 30 хвилин до аналізу. Дітям до 1 року не приймати їжу протягом 30-40 хвилин до дослідження. Дітям віком від 1 до 5 років не вживати їжі протягом 2-3 годин до дослідження.


Транспортування:

   У замороженому вигляді (-20 ° С), не допускаючи розморожування