Код: 1553
f312 Риба-меч (1553)
948 ₴
Термін виконання: 5-14 робочих днів
Матеріал: 1 мл сироватки. Окрема пробірка.
Метод:
FEIA (Fluoreszenz Enzym Immunoassay/Флуоресцентний імуноферментний аналіз, ImmunoCAP (Імунофлуоресценція на твердій фазі)) – кількісне визначення.
Загальна характеристика:
Риба-меч — це велика морська хижа риба, яка широко поширена в тропічних і помірних частинах Атлантичного, Тихого та Індійського океанів. З давніх часів люди виловлювали їх для їжі в таких місцях, як Мессінська протока, і зараз вони є важливою промисловою харчовою рибою в усьому світі.
Показання для призначення:
- для діагностики алергічних реакцій;
- для оцінки рівня сенсибілізації та ризику розвитку алергічних реакцій;
- контролю ефективності проведеної терапії;
- для оцінки зниження рівня сенсибілізації після виключення контакту з алергеном та проведення терапії;
- з метою оцінки напруженості імунної системи.
Маркер:
Маркер сенсибілізації до алергенів основних груп
Клінічна значимість:
Риба-меч продається як свіжою, так і замороженою, хоча свіжа риба-меч, як правило, вважається кращою. Оскільки риба-меч має великий розмір і відносно тверде м’ясо, її зазвичай продають розрізаною на стейки (корейки), які часто готують на грилі або барбекю. Варену рибу-меч називають м’ясистою та схожою за консистенцією на марліна.
Риба-меч класифікується як жирна риба і має високий рівень омега-3 жирних кислот. Вони є хорошим джерелом вітаміну B6, а також дуже хорошим джерелом білка, ніацину, вітаміну B12, фосфору та селену.
Види в групах риб, такі як Gadiformes (приклади: тріска та хек) і Scombroid риби (приклади: скумбрія та тунець), здається, мають спільні алергенні компоненти. Перекриття специфічності алергенів між групами здається помірним або навіть невеликим.
Таким чином, можна очікувати перехресну реакцію з рибою-меч у ряду Istiophoriformes, до якого входять барракуди, риби-вітрильники та марлін.
Миттєві алергічні реакції можуть виникнути після вживання навіть невеликої кількості риби-меч.
Симптоми можуть включати синдром оральної алергії, генералізовану кропив’янку, ангіоневротичний набряк обличчя та анафілаксію.
Оскільки пацієнти реагують як на варену, так і на сиру рибу, припускають, що алергени є термостійкими. Однак останні дослідження показують, що пацієнти можуть по-різному реагувати на оброблену їжу і що алергічні реакції можуть бути видоспецифічними.
Повідомлялося, що деякі люди з алергією на рибу можуть проявляти симптоми алергії через пару (алергени, що передаються повітрям) від приготування риби.
Правила підготовки пацієнта:
Вранці, натщесерце (можна пити чисту негазовану воду) або через 4 години після останнього прийому їжі, не курити протягом 30 хвилин до аналізу. Дітям до 1 року не приймати їжу протягом 30-40 хвилин до дослідження. Дітям віком від 1 до 5 років не вживати їжі протягом 2-3 годин до дослідження.
Транспортування:
У замороженому вигляді (-20 ° С), не допускаючи розморожування