Код: 0874

f198 Сир Гауда (0874)

948 

Термін виконання: 5-14 робочих днів

Матеріал: 1 мл сироватки. Окрема пробірка.

Метод:

   FEIA (Fluoreszenz Enzym Immunoassay/Флуоресцентний імуноферментний аналіз, ImmunoCAP (Імунофлуоресценція на твердій фазі)) – кількісне визначення.


Загальна характеристика
:

   Сир Гауда виготовляється із цілісного коров’ячого молока. Це твердий сичужний сир, який має великий попит.


Показання для призначення:

  • для діагностики алергічних реакцій;
  • для оцінки рівня сенсибілізації та ризику розвитку алергічних реакцій;
  • контролю ефективності проведеної терапії;
  • для оцінки зниження рівня сенсибілізації після виключення контакту з алергеном та проведення терапії;
  • з метою оцінки напруженості імунної системи.

 

Маркер:

   Маркер сенсибілізації до алергенів основних груп


Клінічна значимість:

   Гіперчутливість до сиру виявляється приблизно у 13% дорослих пацієнтів із підтвердженою харчовою алергією. Алергічні реакції можуть виникати безпосередньо на білки сиру, а також різні добавки, що містяться в ньому. Основним алергенним білком таких сортів сирів є казеїн.

   Крім справжніх алергічних реакцій на білки, що містяться в сирі, у людей можуть виникати псевдоалергічні реакції, не пов’язані з утворенням специфічних антитіл. Наприклад, вони можуть бути пов’язані з підвищеним вмістом гістаміну в харчовому продукті, збільшене надходження якого в організм може викликати симптоми, аналогічні ознакам алергії: висип, набряки, бронхообструкцію, шлунково-кишкові розлади. Також сир містить у великій кількості біогенний амін тірамін, який у чутливих до нього осіб може викликати псевдоалергічні та судинні реакції, підвищення артеріального тиску та інтенсивні мігренеподібні головні болі.

   Сир відноситься до харчових продуктів, які не рекомендовані для вживання пацієнтам у період загострення основного захворювання, навіть якщо вони не сенсибілізовані безпосередньо до нього та молочних продуктів.


Правила підготовки пацієнта:

   Вранці, натщесерце (можна пити чисту негазовану воду) або через 4 години після останнього прийому їжі, не курити протягом 30 хвилин до аналізу. Дітям до 1 року не приймати їжу протягом 30-40 хвилин до дослідження. Дітям віком від 1 до 5 років не вживати їжі протягом 2-3 годин до дослідження.


Транспортування:

   У замороженому вигляді (-20 ° С), не допускаючи розморожування.