Код: 0874
f198 Сир Гауда (0874)
948 ₴
Термін виконання: 5-14 робочих днів
Матеріал: 1 мл сироватки. Окрема пробірка.
Метод:
FEIA (Fluoreszenz Enzym Immunoassay/Флуоресцентний імуноферментний аналіз, ImmunoCAP (Імунофлуоресценція на твердій фазі)) – кількісне визначення.
Загальна характеристика:
Сир Гауда виготовляється із цілісного коров’ячого молока. Це твердий сичужний сир, який має великий попит.
Показання для призначення:
- для діагностики алергічних реакцій;
- для оцінки рівня сенсибілізації та ризику розвитку алергічних реакцій;
- контролю ефективності проведеної терапії;
- для оцінки зниження рівня сенсибілізації після виключення контакту з алергеном та проведення терапії;
- з метою оцінки напруженості імунної системи.
Маркер:
Маркер сенсибілізації до алергенів основних груп
Клінічна значимість:
Гіперчутливість до сиру виявляється приблизно у 13% дорослих пацієнтів із підтвердженою харчовою алергією. Алергічні реакції можуть виникати безпосередньо на білки сиру, а також різні добавки, що містяться в ньому. Основним алергенним білком таких сортів сирів є казеїн.
Крім справжніх алергічних реакцій на білки, що містяться в сирі, у людей можуть виникати псевдоалергічні реакції, не пов’язані з утворенням специфічних антитіл. Наприклад, вони можуть бути пов’язані з підвищеним вмістом гістаміну в харчовому продукті, збільшене надходження якого в організм може викликати симптоми, аналогічні ознакам алергії: висип, набряки, бронхообструкцію, шлунково-кишкові розлади. Також сир містить у великій кількості біогенний амін тірамін, який у чутливих до нього осіб може викликати псевдоалергічні та судинні реакції, підвищення артеріального тиску та інтенсивні мігренеподібні головні болі.
Сир відноситься до харчових продуктів, які не рекомендовані для вживання пацієнтам у період загострення основного захворювання, навіть якщо вони не сенсибілізовані безпосередньо до нього та молочних продуктів.
Правила підготовки пацієнта:
Вранці, натщесерце (можна пити чисту негазовану воду) або через 4 години після останнього прийому їжі, не курити протягом 30 хвилин до аналізу. Дітям до 1 року не приймати їжу протягом 30-40 хвилин до дослідження. Дітям віком від 1 до 5 років не вживати їжі протягом 2-3 годин до дослідження.
Транспортування:
У замороженому вигляді (-20 ° С), не допускаючи розморожування.