- Головна
- КАТАЛОГ
- Алергодіагностика
- ПАКЕТНІ ПРОПОЗИЦІЇ В АЛЕРГОДІАГНОСТИЦІ
- Харчові
- Молекулярний пакет «Фрукти» (1386)
Код: 1386
Молекулярний пакет «Фрукти» (1386)
1 912 ₴
Термін виконання: 5-14 робочих днів
Матеріал: 1 мл сироватки. Окрема пробірка.
Молекулярний пакет «Фрукти», специфічні IgE:
- f419 – rPru p1 PR-10, персик;
- f420 – rPru p3 LTP, персик;
- f421 – rPru p4, персик.
Метод:
FEIA (Флуоресцентний імуноферментний, ImmunoCAP (Імунофлуоресценція на твердій фазі)) – кількісне визначення.
Показання для призначення:
- Діагностика алергічних захворювань (бронхіальна астма, полінози, атопічний дерматит, екзема, харчова алергія)
- Діагностика справжньої причини алергії при розвитку системних та місцевих алергічних реакцій (орального алергічного синдрому) на тлі вживання рослинних харчових продуктів.
- Диференційна діагностика перехресної реактивності з іншими фруктами і овочами у пацієнтів, сенсибілізованих до персику.
Маркер:
Маркер істинної сенсибілізації до персику, може бути маркером перехресної реактивності з травами, деревами і продуктами харчування.
Клінічна значимість:
Алерген персика, Pru p 1, є членом сімейства протеїнів, пов’язаних з патогенезом (PR)-10, і має спільну структуру, гомологічну основному пилку берези, Bet v 1. Таким чином, сенсибілізація Pru p 1 досить поширена в областях із високим рівнем впливу. до пилку берези і зазвичай призводить до симптомів орального алергічного синдрому (свербіж у ротовій порожнині, подразнення слизової оболонки ротової порожнини або ангіоневротичний набряк губ, язика або горла). Встановлено, що він чутливий до тепла та шлунково-кишкового травлення. Pru p 1 також може вступати в перехресну реакцію з пилком трави або вільхи, що призводить до синдрому харчової алергії на пилок (PFAS). Він також може перехресно реагувати з іншими представниками сімейства Rosaceae (яблуко, абрикос, груша, вишня). Pru p 1 є одним з діагностичних показників для виявлення алергії на плоди сімейства Rosaceae.
Алерген персика, Pru p 3, є неспецифічним білком переносу ліпідів типу 1 (nsLTP 1) і діє як попередник інших сенсибілізацій, пов’язаних з nsLTP. Персиковий LTP виступає як архетип сімейства LTP завдяки широкому поширенню серед видів рослин. Перехресна реактивність Pru p 3 спостерігається з більшістю представників сімейства Rosaceae , таких як яблуня, слива, вишня та абрикос. Він також може перехресно реагувати з членами, що містять nsLTP з інших родин, таких як волоський горіх, фундук, арахіс, спаржа, салат, помідори, кукурудза, цибуля та морква. Типові клінічні симптоми алергії, спричиненої Pru p 3, включають синдром оральної алергії (ОАС), анафілаксію (ураження шлунково-кишкового тракту, нудота, блювання та діарея), генералізовану або контактну кропив’янку та іноді важку астму. Pru p 3 діє як маркерний алерген для важких системних симптомів і є одним з діагностичних індикаторів для виявлення алергії на плоди сімейства Rosaceae .
Алерген персика, Pru p 4, є профіліном, який може діяти як білок, що зв’язує актин. Профілін персика є одним з важливих паналлергенов. Повідомляється, що Pru p 4 у персику має подібну послідовність амінокислот з профілінами з інших членів сімейства Rosaceae , таких як яблуко та вишня. Він також може перехресно реагувати з профіліном у пилку з неспоріднених родин, таких як Artemisia vulgaris, Betula alba, Corylus avellanus, P amygdalus . Встановлено, що синдром пилкової харчової алергії (PFAS) виникає через перехресну реакцію між Pru p 4 і профілінами, присутніми в деревах, траві та інших бур’янах. Як правило, Pru p 4 асоціюється з легкими симптомами синдрому оральної алергії (ОАС). Pru p 4 був ідентифікований як маркерний алерген для прогнозування несистемних симптомів при алергії на персик.
Правила підготовки пацієнта:
Вранці, натщесерце (можна пити чисту негазовану воду) або через 4 години після останнього прийому їжі, не курити протягом 30 хвилин до аналізу. Дітям до 1 року не приймати їжу протягом 30-40 хвилин до дослідження. Дітям віком від 1 до 5 років не вживати їжі протягом 2-3 годин до дослідження.
Транспортування:
У замороженому вигляді (-20 ° С), не допускаючи розморожування