- Головна
- КАТАЛОГ
- Алергодіагностика
- ІНГАЛЯЦІЙНА АЛЕРГІЯ / МОНОАЛЕРГЕНИ
- АЛЕРГОКОМПОНЕНТИ /діагностика інгаляційної алергії
- g212 rPhl p12 Тимофіївка лугова Phleum pratense (1325)
Код: 1325
g212 rPhl p12 Тимофіївка лугова Phleum pratense (1325)
1 013 ₴
Термін виконання: 5-14 робочих днів
Матеріал: 1 мл сироватки. Окрема пробірка.
Метод:
FEIA (Fluoreszenz Enzym Immunoassay/Флуоресцентний імуноферментний аналіз, ImmunoCAP (Імунофлуоресценція на твердій фазі)) – кількісне визначення
Загальна характеристика:
Phl p 12 є незначним алергеном з пилку тимофіївки (Phleum pratense), що належить до сімейства профілінів рослинних паналлергенів. Це неглікозильований білок, який зв’язує актин із цитоскелету клітин рослин.
Показання для призначення:
- для діагностики алергічних реакцій;
- для оцінки рівня сенсибілізації та ризику розвитку алергічних реакцій;
- контролю ефективності проведеної терапії;
- для оцінки зниження рівня сенсибілізації після виключення контакту з алергеном та проведення терапії;
- з метою оцінки напруженості імунної системи.
Маркер:
Маркер сенсибілізації до алергенів основних груп
Клінічна значимість:
Біохімія
Phl p 12 є кислим мономерним білком з молекулярною масою 14 кДа, термолабільним і легко розкладається пепсином.
Ізоформи, епітопи, антитіла
Станом на 15 серпня 2021 року три ізоалергени Phl p 12, тобто Phl p 12.0101, Phl p 12.0201 і Phl p 12.0301, були офіційно опубліковані Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) і Міжнародним союзом імунологічних товариств (IUIS) Allergen Номенклатура.
Перехресна реактивність через структурну подібність
Phl p 12 демонструє широку ідентичність послідовності та конформаційну подібність до інших профілінів.
Правила підготовки пацієнта:
Вранці, натщесерце (можна пити чисту негазовану воду) або через 4 години після останнього прийому їжі, не курити протягом 30 хвилин до аналізу. Дітям до 1 року не приймати їжу протягом 30-40 хвилин до дослідження. Дітям віком від 1 до 5 років не вживати їжі протягом 2-3 годин до дослідження.
Транспортування:
У замороженому вигляді (-20 ° С), не допускаючи розморожування