- Головна
- КАТАЛОГ
- Алергодіагностика
- ІНГАЛЯЦІЙНА АЛЕРГІЯ / МОНОАЛЕРГЕНИ
- АЛЕРГОКОМПОНЕНТИ /діагностика інгаляційної алергії
- g205 rPhl p1 Тимофіївка лугова Phleum pratense (1321)
Код: 1321
g205 rPhl p1 Тимофіївка лугова Phleum pratense (1321)
1 013 ₴
Термін виконання: 5-14 робочих днів
Матеріал: 1 мл сироватки. Окрема пробірка.
Метод:
FEIA (Fluoreszenz Enzym Immunoassay/Флуоресцентний імуноферментний аналіз, ImmunoCAP (Імунофлуоресценція на твердій фазі)) – кількісне визначення
Загальна характеристика:
Алерген Phl p 1, отриманий із пилку тимофіївки (Phelum pratanse), є одним із виділених алергенів пилку трав 1 групи. Алергени пилку трав 1-ї групи — це глікозильовані білки з молекулярною масою ~30 кДа, які проявляються як перехресно реактивні антигени у більшості видів трав і кукурудзи. Алерген пилку трав групи 1 належить до підкласу бета-експансину (EXP-B) надродини білків експансину, який бере участь у розпушенні та розтягуванні клітинної стінки рослин.
Показання для призначення:
- для діагностики алергічних реакцій;
- для оцінки рівня сенсибілізації та ризику розвитку алергічних реакцій;
- контролю ефективності проведеної терапії;
- для оцінки зниження рівня сенсибілізації після виключення контакту з алергеном та проведення терапії;
- з метою оцінки напруженості імунної системи.
Маркер:
Маркер сенсибілізації до алергенів основних груп
Клінічна значимість:
Phl p 1, основний алерген тимофіївки, ідентифікують понад 90% пацієнтів з алергією на пилок трав. Цей алерген має високу перехресну реакцію серед усіх видів трав помірних і тропічних регіонів і демонструє 90% ідентичність послідовності з алергенами інших членів підродини Pooideae. Основний IgE-реактивний сегмент алергену Phl p 1 виявляє суттєву ідентичність послідовності приблизно на 40% із сімейством алергенів пилку трав групи 2/3 домену імуноглобуліну.
Phl p 1 ініціює сенсибілізацію у більшості пацієнтів з дитячим алергічним ринітом (AR), а потім сенсибілізацію цих пацієнтів до інших алергенів пилку тимофіївки (таких як Phl p 5, Phl p 4, Phl p 2 і Phl p 6, і Phl p12).
Рекомбінантні пилкові алергени допомагають зменшити кількість алергенів, необхідних для відповідної діагностики алергії на пилок трав. Лише обмежена кількість рекомбінантних алергенів пилку тимофіївки призводить до визначення високого відсотка пацієнтів із специфічним IgE до пилку трави. Це вказує на переваги рекомбінантних алергенів не тільки для діагностики in vitro, але й для оцінки конкретного відсотка IgE, що виробляється особами проти деяких алергенів.
Біохімія
Рекомбінантний білок Phl p1 тимофіївки має молекулярну масу 27 кДа . На відміну від нативного Phl p 1, який має N-глікозильований і містить глікани , рекомбінантний алерген є неглікозильованим. Phl p 1 містить 7 залишків цистеїну. Phl p 1 є глікопротеїнами 31-35 кДа, належить до сімейства білків EXPB і сприяє росту пилкової трубки.
Ізоформи, епітопи та антитіла
Алерген Phl p1 має дві ізоформи з молекулярною масою 37 кДа та 38 кДа. Кожна ізоформа Phl p 1 має два ізоалергени (Phl p 1,0101 і Phl p 1,0102).
Phl p 1 складається з більшості Т-клітинних епітопів групи 1. Аналіз епітопів Phl p 1 IgE з використанням фрагментів rPhl p1 виявив наявність кількох безперервних епітопів IgE. Видатний з них присутній на С-кінцевому кінці Phl p1, і цей інтактний згорнутий домен Phl p1 вказує на основні мішені антитіл IgE пацієнтів. Дослідження Madritsch et al. (2015) визначили три незалежно доступні епітопи IgE, наявні на поверхні Phl p 1.
Phl p 1 містить більшу частину специфічних IgE групи 1. Понад 90% пацієнтів з алергією на пилок трав демонструють реактивність IgE на алерген групи 1 і викликають більшість алергічних симптомів.
Перехресна реактивність
Алергени Phl p 1 є надзвичайно перехресно реактивними алергенами у більшості видів трав помірних і тропічних регіонів.
Правила підготовки пацієнта:
Вранці, натщесерце (можна пити чисту негазовану воду) або через 4 години після останнього прийому їжі, не курити протягом 30 хвилин до аналізу. Дітям до 1 року не приймати їжу протягом 30-40 хвилин до дослідження. Дітям віком від 1 до 5 років не вживати їжі протягом 2-3 годин до дослідження.
Транспортування:
У замороженому вигляді (-20 ° С), не допускаючи розморожування