Код: 1572

f441 rJug r1, Волоський горіх /білок пам’яті/ (1572)

1 013 

Термін виконання: 5-14 робочих днів

Матеріал: 1 мл сироватки. Окрема пробірка.

Метод:

   FEIA (Fluoreszenz Enzym Immunoassay/Флуоресцентний імуноферментний аналіз, ImmunoCAP (Імунофлуоресценція на твердій фазі)) – кількісне визначення.


Загальна характеристика
:

   Jug r 1 – це термостійкий білок для зберігання альбуміну 2S, подібний до алергенів у горіхах пекан, який також є стійким до травлення. Сенсибілізація до 2S альбумінів відбувається через шлунково-кишковий тракт. Висока стабільність і структурна стійкість завдяки залишкам цистеїну роблять його стійким у суворому кислому середовищі шлунково-кишкового тракту. Таким чином, вони можуть проникати крізь бар’єр слизової оболонки кишечника, впливати на імунну систему та викликати алергічні реакції. sIgE до Jug r 1 тісно пов’язаний з первинною алергією на волоський горіх і горіх пекан і ризиком системних симптомів. Сенсибілізація Jug r 1 має високу поширеність у дітей з Північної Італії, показуючи, що 71,4 % випадків були позитивними на Jug r 1, що призводило до анафілаксії. Дослідження показало, що концентрація Jug r 1-sIgE була вищою, ніж інші компоненти волоського горіха. Jug r 1 невеликий і зустрічається у великих кількостях у багатьох їстівних деревах, які діють як запасні білки насіння. Специфічність рекомбінантного білка (r Jug r 1) до IgE є можливими маркерами для визначення тяжкості та стійкості. Інше дослідження з педіатричними суб’єктами показало, що основними симптомами є анафілаксія, ангіоневротичний набряк і кропив’янка. IgE білка Jug r 1 волоського горіха виявлено у 96,9 % випадків. Зв’язування IgE в запасних білках видів Juglans є слабким і не здатне перехресно реагувати з Jug r 1 або Jug r 2. Алергени арахісу, такі як Ara h 1, 2 і 3, гомологічні Jug r 1, r 3 і r 4 з волоського горіха відповідно.

 

Показання для призначення:

  • для діагностики алергічних реакцій;
  • для оцінки рівня сенсибілізації та ризику розвитку алергічних реакцій;
  • контролю ефективності проведеної терапії;
  • для оцінки зниження рівня сенсибілізації після виключення контакту з алергеном та проведення терапії;
  • з метою оцінки напруженості імунної системи.


Маркер:

   Маркер сенсибілізації до алергенів основних груп


Клінічна значимість:

   Волоський горіх має різні алергічні запасні білки. Одним з них є альбумін 2S. Jug r 1 є важливим компонентом для аналізу, оскільки він належить до основної розповсюдженої сімейства альбумінів 2S, які є алергенами.

   Розенфельд, Шреффлер та ін. визначили важливість подібності послідовності в арахісі та волоських горіхах для клінічно значущої спільної реакції. Алергія на специфічні суміші горіхів зумовлена ​​перехресною реактивністю між тісно спорідненими епітопами. Такі епітопи частіше зустрічаються у філогенетично пов’язаному джерелі. Таким чином, рекомбінантна форма алергенного білка може забезпечити відповідну стратегію для виявлення та лікування алергії.

   Часто помічається перехресна реактивність альбумінів 2S з різних рослинних джерел, таких як чорний волоський горіх, бразильський горіх, пекан, гірчиця, корилус і кунжут. Таким чином, подібність між послідовностями 2S альбуміну волоського горіха та інших рослин можна розрізнити за допомогою рекомбінантного 2S альбуміну. Сенсибілізація до рекомбінантного Jug r 1 може покращити аспекти профілактики та лікування.

   Jug r 1 схожий на білки 2S альбуміну з насіння бавовнику, бразильського горіха, гірчиці та рициниРекомбінантний 2S альбумін волоського горіха отримують з бактеріального хазяїна та придатний для досліджень in vitro. Перехресна реактивність між деревними горіхами та арахісом виявилася однорідною.

 

Правила підготовки пацієнта:

   Вранці, натщесерце (можна пити чисту негазовану воду)або через 4 години після останнього прийому їжі, не курити протягом 30 хвилин до аналізу. Дітям до 1 року не приймати їжу протягом 30-40 хвилин до дослідження. Дітям віком від 1 до 5 років не вживати їжі протягом 2-3 годин до дослідження.


Транспортування:

   У замороженому вигляді (-20 ° С), не допускаючи розморожування.