- Головна
- КАТАЛОГ
- Алергодіагностика
- Визначення специфічних імуноглобулінів G (CAP)
- Specific IgG4 (Phleum Pratense) / Тимофіївка, IgG4 (2830)
Код: 2830
Specific IgG4 (Phleum Pratense) / Тимофіївка, IgG4 (2830)
948 ₴
Термін виконання: 5-14 робочих днів
Матеріал: 1 мл сироватки. Окрема пробірка.
Метод:
Флуоресцентний імуноферментний аналіз (FEIA)
Загальна характеристика:
Phl p 6 є основним алергеном пилку тимофіївки (Phleum pratense), що належить до групи 5/6 алергенів пилку трав, які зустрічаються лише у видів Pooideae. Це неглікозильований пептид, перехресна реактивність якого обмежена алергенами пилку трав групи 5/6. Таким чином, Phl p 6 є маркером справжньої сенсибілізації до пилку трав.
Показання для призначення:
- для діагностики алергічних реакцій;
- для оцінки рівня сенсибілізації та ризику розвитку алергічних реакцій;
- контролю ефективності проведеної терапії;
- для оцінки зниження рівня сенсибілізації після виключення контакту з алергеном та проведення терапії;
- з метою оцінки напруженості імунної системи.
Маркер:
Маркер сенсибілізації до алергенів основних груп
Клінічна значимість:
Імуноглобулін G4-асоційоване захворювання (IgG4-RD) – це рідкісне імунне захворювання, яке зазвичай вражає різні тканини та органи, з пухлиноподібними утвореннями та/або безболісним збільшенням органів.
Phl p 6 перехресно реагує з подібними білками з інших помірних і субтропічних видів трав, що робить його придатним біомаркером сенсибілізації до трав’яних алергенів групи 6. У бразильських суб’єктів з алергією на траву, які піддаються переважно Lolium multiflorum і Cynodon dactylon, але не до Phleum pratense, поширеність сенсибілізації до мікроматричного Phl p 6 становила 45%.
Правила підготовки пацієнта:
Вранці, натщесерце (можна пити чисту негазовану воду) або через 4 години після останнього прийому їжі, не курити протягом 30 хвилин до аналізу. Дітям до 1 року не приймати їжу протягом 30-40 хвилин до дослідження. Дітям віком від 1 до 5 років не вживати їжі протягом 2-3 годин до дослідження.
Транспортування:
У замороженому вигляді (-20 ° С), не допускаючи розморожування